Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek

Két megyében már másodfokú figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt.

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek

A késő délelőtti órákig tartós ónos eső várható az ország egyes részein – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszprém megye több járásban is másodfokú, többfelé elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső veszélye miatt, később pedig havazásra kell készülni.

Az ónos eső veszélye miatt több megyében vannak érvényben elsőfokú riasztások, később még Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyében adhatnak ki újabb riasztásokat.

onos-eso-riasztas

Forrás: met.hu

Mint írták, napközben az Alpokalján, Kisalföldön tovább folytatódik az éjszaka kezdődött havazás, míg a Dunántúl más részein kezdetben havas esőre, fagyott esőre, illetve ónos esőre egyaránt lehet számítani, majd dél felől egyre inkább eső lesz jellemző. Ónos eső főként a Dunántúl középső és keleti felén várható (döntően átmeneti jelleggel), de kiemelten Veszprém megyében akár 5 milliméternél is több eső hullhat a késő délelőtti órákig.

A nap folyamán északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált át a csapadék – ismertették, megjegyezve: „a halmazállapot váltás határa még meglehetősen bizonytalan. Az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében 10 centiméter, az Alpokalján akár 20 centiméternél nagyobb hóréteg is kialakulhat. A Dunántúl északkeleti részén, a főváros térségében általában maximum 5 centiméternyi hómennyiség gyűlhet össze.

A havazás veszélye miatt Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, Vas és Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú figyelmeztetést.

havazas-figy

Forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat azt is megjegyezte, hogy napközben a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon hordhatja a havat.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz