Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Felfüggesztette a parlament a korrupcióval gyanúsított Völner Pál mentelmi jogát

Akár azonnal rács mögé is kerülhet, ha a hatóságok „úgy döntenek”.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára.
Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára. Fotó: kormany.hu

128 igennel, ellenszavazat nélkül fogadta el kedden a parlament a korrupciós vádakba belebukott Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Völner a múlt heti lemondásáig az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára volt, valamint 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztosi pozíciót is betöltötte.

Mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás miatt, miután a Legfőbb Ügyészség közleménye szerint megalapozott gyanú merült fel annak kapcsán, hogy a politikus „a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott”.

Azóta azt is közölték, hogy a Schadl György, az MBVK elnöke 83 millió forintot adott az államtitkárnak annak érdekében, hogy Völner Pál a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait „a Kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja”.

A december 14-i szavazást megelőzően a kormánypártok bejelentették, hogy igennel fognak voksolni a fideszes politikus mentelmi jogát illető kérdésben. Maga Völner Pál nem volt jelen a szavazáskor.

Pénzhegyek Völner körül

A Népszava emlékeztet: a döntéssel elhárult az akadály, hogy a nyomozók kihallgassák a Völnert, aki egyébként korábban jelezte, nem követett el bűncselekményt, Polt Péter legfőbb ügyész indítványát pedig zavarosnak tartja.

A lap szerint ugyanakkor a családtagjaihoz közel álló cégekben jelentős vagyon halmozódott fel. Völnerék családi – a politikus felesége és a fia nevén lévő – Tagba Kft. nevű cégének eszközállománya 2015 óta közel egymilliárdosra hízott, ebből csak a pénzeszközök 552 milliót tesznek ki, de a fideszes családja megvetette a lábát a hajózási piacon is: épp akkoriban, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban infrastruktúráért felelős államtitkár volt Völner, így hozzá tartozott a hajózás is.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz