Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

83 milliót pakolhatott el Völner, a bukott fideszes nem vesz részt a mentelmi bizottság ülésén

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem vesz részt az Országgyűlés mentelmi bizottságának hétfői ülésén a korrupciós ügyébe belebukott fideszes Völner Pál országgyűlési képviselő, a múlt héten lemondott „igazságügyi” minisztériumi államtitkár, ugyanakkor „támogatja” a mentelmi jogának felfüggesztését.

A politikus Hargitai Jánosnak, a mentelmi bizottság elnökének írt levelében azt írta, bár az ülésen nem kíván részt venni, kifejezetten kéri, hogy a testület döntsön ügyében. Megjegyezte, a Legfőbb Ügyészség általa megismert indítványa

„meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részleteiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi”.

„A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni. A Legfőbb Ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény 2021. december 7-én ismert meg” – mosakodott Völner Pál.

Hozzátette: ennek ellenére kifejezetten személyes érdeke, hogy a nyomozást folytató hatóság előtt szerepét és ártatlanságát mielőbb tisztázhassa. „Ezért is támogatom feltétel nélkül a mentelmi jogom kiadását.”

Múlt kedden derült ki, hogy Orbán Viktor megengedte a Legfőbb Ügyészségnek, hogy találjanak végre egy korrupt fideszest is. Polt Péter hivatala akkor azt írta: „megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott”.

Azóta azt is közölték, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – a letartóztatásban lévő Schadl György – összesen 83 millió forintot adott az államtitkárnak annak érdekében, hogy Völner Pál a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait „a Kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja”.