Semjén Zsolt: a keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – állapította meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján arról magyarázott: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak!

Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak – hordott össze hetet-havat Semjén a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.

Emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, szerinte azért, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó.

Kapcsolódó hírek