Kovács Zoltán töltényhüvelyekből készített adventi koszorút

Kovács Zoltán adventi koszorúja.
Kovács Zoltán adventi koszorúja. Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

Idén is eljött a kormánypárti politikusok legjobban várt időszaka, az advent, amikor is bármilyen kritikát el tudnak intézni annyival, hogy „az ellenzék még ilyenkor is gyűlölködik” (ahelyett, hogy mostantól négy hétig mindenki vigyázzban állna és a szentestéig politikust csak kedves szavakkal illetne).

Ennek a műfajnak ugye Orbán Viktor a szakértője, aki decemberben a parlamenti válaszadását is elintézi annyival, hogy boldog karácsonyt kíván.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és vadászügyi tótumfaktum most egy teljesen új megközelítést választott, mutatjuk:

Ismét eljött a várakozás időszaka. Ma meggyújtottuk az elsőt.

Posted by Kovács Zoltán on Sunday, November 28, 2021

Igen, azok ott töltényhüvelyek a Jézus Krisztus születésnapjáig tartó előkészület jegyében gyújtott adventi koszorún.

A kompozíció Kovács kommentelőinél sem aratott osztatlan sikert.

„Atom gáz, de reméljük nem ragadós a minta. Merthogy mi lenne ha pl. Szájer is a hobbija alapján díszítené az adventi koszorúját. Deutsch Tomi elveszne, hogy most melyiket kell meggyújtani, Németh Szilárd azon főzne, Borkait ne is emlegessük hogyan »romantikázna« mellette, Kaleta meg az összes pásztorjátékra elmenne…”

– írta valaki, míg más azt kérdezi: „Vajon mit szól(na) ehhez a töltényhüvely koszorúhoz az, akinek az eljövetelére vár a keresztény világ?”

Kapcsolódó hírek