Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

„Mindenkit gyűlölnek, aki nem úgy néz ki, mint ők, és akik nem ugyanazt gondolják, mint ők”

kocsis-cake-olivio
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 6-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Orbán Viktor varsói útjáról, a környezetvédelemről és az energiahatékonyságról is beszéltek képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtt.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor varsói felsülésével kapcsolatban azt mondta, a miniszterelnök „a szélsőjobboldali Frankenstein-frakció” leendő tagjaival tanácskozott hétvégén.

Úgy fogalmazott: ezek a pártok nulla érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, rasszisták, idegengyűlölők és magyarellenesek. Nem tisztelik a nőket, a romákat, a zsidókat, a melegeket, és a magyarokat sem, „mindenkit gyűlölnek, aki nem úgy néz ki, mint ők, és akik nem ugyanazt gondolják, mint ők” – értékelt a képviselő, hozzátéve: a Párbeszéd szerint olyan európai pártokkal kell szövetséget kötni, akik előreviszik Európát, és nem a „20. század sötét időszakába”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: Varsóban olyan politikai erők találkoztak, amelyek a bevándorlás helyett a családokat helyezik a középpontba. Ha a Párbeszéd politikusa a szélsőségek ellen szeretne fellépni, először szövetségesei között kopogtasson. Ugyanis a Jobbikban még mindig van olyan aktív politikus, aki a parlamentben akarta összeírni a zsidókat – idézte fel.

Az LMP-s Ungár Péter arról beszélt: a zöld mozgalom jelszava a 70-es évek óta az, hogy „cselekedj lokálisan, gondolkodj globálisan”, a Fidesz zöld politikáját azonban úgy lehetne leírni, hogy

„panaszkodj globálisan, ne csinálj semmit lokálisan”.

Kifogásolta többek közt a szélenergia „betiltását”, a fosszilisenergia-előállítást és azt, hogy a kormány szerinte az agrármultik és nem a zöld gazdálkodók mellé állt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában arról magyarázott: a stratégiai vállalatokkal való együttműködést kritizálja az ellenzék, a magyar emberek ellen politizál.

Varju László, a DK képviselője azzal vádolta a kormányt, hogy számára az energiatakarékosság csak üres politikai szlogen, és nemet mond a panellakások, társasházak felújítására. Arra hivatkozott, hogy elégtelen minősítést kapott az a dokumentum, amelyet a kormány az európai helyreállítási alappal kapcsolatos terv részeként nyújtott be az energiatakarékossági célokról. Szerinte kiderült, hogy a kabinet továbbra sem költene a panellakások felújítására.

Kijelentette: olyan kormányra van szükség, amelynek a rezsicsökkentés arról szól, hogy miként lehet a legjobb módon csökkenteni a családok, közülük is a legrászorultabbak kiadásait.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hiteltelennek nevezte a képviselő szavait, amelyek szerinte homlokegyenest ellenkeznek az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter rezsicsökkentést támadó nyilatkozataival (amiről már számtalanszor kiderült, hogy nem „támadja” a rezsicsökkentés, ez mindössze a kormánypropaganda interpretációja – a szerk.).

 

Ez is érdekelhet:
Horvátországban is kimutatták az omikron változatot

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

DK: nem az árakon, hanem Orbán Viktoron áll, hogy mennyire fogja az ország megszenvedni a telet

Újabb ellenzéki politikus landolt a DK-ban

Orbán szállásadójának testvére beleszállt a „hisztériaellenzékbe”

Már ötödére esett a gáz ára, de „a kormány tovább nyerészkedik a rezsiszámlákra rakott Európa-rekorder áfán”

Megakadályozták a fideszes delegáltak, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az akkumulátorgyárakról

Egy kimutatás szerint hétfőn Magyarországon volt a legdrágább az áram az egész EU-ban

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot