Márki-Zay reagált a fideszes hazugságokra: nem eltörölné, hanem „okos rezsicsökkentést” ígér

Márki-Zay reagált a fideszes hazugságokra: nem eltörölné, hanem „okos rezsicsökkentést” ígér
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Okosan, fenntarthatóan és igazságosan csökkentené a rezsit a következő kormány – erről beszélt péntek esti videójában Márki-Zay Péter, cáfolva azokat a fideszes állításokat, amelyek azzal vádolják, hogy eltörölné a rezsicsökkentést.

„Szemben a fideszes hazugságokkal, soha nem állítottam olyat, hogy én eltörölném a rezsicsökkentést”

– mondta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, kifejtve: ezzel szemben ő még a Fidesznél is jobb megoldásokat hozna. Márki-Zay konkrétan „okos rezsicsökkentést” ígér, melynek lényege, hogy szociálisan fogják támogatni azokat, akiknek valóban segítségre van szükségük a rezsiszámla kifizetéséhez.

„Jelen pillanatban aki például tűzifával fűt, arról a Fidesz egyáltalán nem gondoskodik”

– mutatott rá Márki Zay.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a valódi rezsicsökkentés szerinte akkor valósult volna meg, ha a kormány végigvitte volna a panelprogramot, a panelszigetelést. Márki-Zay azt ígéri, az általa vezetett kormány ezt újraéleszti, és le fogják szigetelni a panelházakat, valamint nyílászáró-cserével igyekeznek segíteni, hogy kevesebb energiát fogyasszanak a családok.

Márki-Zay szerint az Orbán-féle rezsicsökkentés mindössze 20 százalékot jelent, és „a mi adónkból fizetik például a fideszes milliárdosoknak a medencefűtését”. Hódmezővásárhelyen – ahol ő a polgármester – viszont 77 százalékos rezsicsökkentést sikerült elérni napelemmel, napkollektorral, falszigeteléssel és nyílászáró-cserével – emelte ki.

Kapcsolódó hírek