Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Németh Szilárd bejelentette, hogy a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést

A Fidesz szerint komoly veszély az energiabiztonságra „Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péteren keresztüli visszatérése”.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz-KDNP-kormány megőrzi a rezsicsökkentés vívmányait, de ha a baloldal 2022-ben hatalomra kerülne, eltörölné a lakossági kedvezményes árakat

– jövendölte meg Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kedden.

A kormánypárti politikus a videónyilatkozatában úgy találta: „a baloldal, ha 2022-ben hatalomra kerülne, eltörölné a rezsicsökkentést is, és visszatérnének a 2010 előtti idők. Ezzel szemben, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig megőrizzük a rezsicsökkentés vívmányait”!

A Fidesz alelnöke „világszabadalomnak”, Európában egyedülállónak nevezte a magyar rezsicsökkentést és úgy vélte, kizárólag ennek köszönhető, hogy a magyarok fizetik Európa legalacsonyabb háztartásigáz- és második legalacsonyabb villanyárát.

Kádár János szellemi örököse arról is magyarázott: a Fidesz-KDNP-kormány most a benzin árának befagyasztásával folytatja a rezsicsökkentést, hiszen november 15-vel „megálljt parancsolt” az „egész Európát sújtó benzinárrobbanásnak”, és 480 forint/liter árban maximálta az üzemanyag árát.

Németh Szilárd szerinte az egyetlen komoly veszély az energiabiztonságra „Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péteren keresztüli visszatérése”. Márki-Zay Péter ugyanis szerinte kijelentette, hogy a háztartási energiaár-csökkentés ostobaság, és az ő értelmezésében „azt is megerősítette”, hogy a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten