Kövér László: az ellenzék nyíltan hazaáruló

„Advent van, milyen várakozással tekint az elkövetkezendő időkre?”

Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

„Végkifejlet” címmel jelent meg „adventi” interjú a Magyar Hírlap nevű kormánylapban Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével.

A beszélgetés során nem esett szó a házelnök botrányos, titkosszolgálatok előtt elmondott beszédéről, ugyanakkor Kövér már nagyon érezheti a szeretet ünnepének közelsége, mert senkit sem felejtett el kiosztani, aki nem a magyar kormány álláspontját képviseli bizonyos kérdésekben.

Az új, „baloldali” német kormánynak sok sikert kívánt, és reméli, hogy szolgálata leteltével „Németország társadalmi, gazdasági értelemben stabilabb és erősebb” lesz, mint amilyen most. Kövér László a magyar ellenzékről (ami szerinte ez egyenlő „a baloldallal”) azt mondta:

„A sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája”,

állítását pedig azzal igyekezett alátámasztani, hogy a magyar „baloldal” a felvidéki magyarokat arra biztatja, hogy legyenek büszke szlovákok, a romániaiakat pedig arra, hogy az (etnikai alapon szerveződő) RMDSZ helyett szavazzanak „a Vatra Românească hajdani prominense által vezetett liberális román pártra”.

„Véget értek azok az idők, amikor arról lehetett beszélni, hogy közös a nemzet, és csak a boldoguláshoz vezető út adja a véleménykülönbséget. Mi nemzeti politikát vallunk, ők pedig a nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba”

– uszított az ellenzékiekkel szemben Magyarország harmadik közjogi méltósága.

Kövér László azt is tudni véli, hogy az ellenzék „nyugati gazdáinak”, a multiknak üzen, hogy visszatérnek a régi aranyidők, ha ők jönnek, és ehhez a támogatást is tőlük szeretnék megkapni.

A 2022-es választási kampánnyal kapcsolatban úgy vélekedett, természetesen az ellenzék akarja azt „gyűlöletkampánnyá” alakítani, nem ők, hiszen „az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek”.

Kapcsolódó hírek