Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, Orbán nagy karácsonyt ígér

Ismertette, hogy aki a harmadik oltást is felveszi, „annak megmentettük az életét”.

Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet, ezt maga Orbán Viktor jelentette be szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a Kossuthon.

„Idén lehet nagy karácsony, de csak akkor, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő”

– fogalmazott a Dr. Miniszterelnök Úr, hozzátéve: a legtöbben a harmadik dózist veszik most fel, a legkisebb az első vakcináért jelentkezők aránya.

Hozzátette, a zárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás, de arra is szükség van, hogy az emberek betartsák a korábban elrendelt védelmi intézkedéseket. Mindenkit arra kért, hogy vegye fel a harmadik oltást, mondván, aki ezt megtette, „annak megmentettük az életét”.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint sikeres az oltási akcióhét, mikor is regisztráció nélkül lehetett beállni oltópontokra a vakcináért. Péntekig 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel, és 63 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Ha megnézzük az arányokat, ugyanakkor látszik, hogy az akcióhéten mostanáig az egyáltalán nem oltottak mindössze a vakcinát felvevők 12 százalékát tették ki, azaz túlnyomó többségben olyanok mennek el, akik egyébként is jobban hajlottak eddig az oltás felvételére.

Kapcsolódó hírek