Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

11 871 új COVID-ost jelentettek pénteken, 162-en meghaltak

Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vízitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én.
Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vízitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A koronavirus.gov.hu pénteki tájékoztatója szerint 11 871 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, számuk a járvány kezdete óta így 1 068 888 főre nőtt.

Csütörtökről péntekre elhunyt 162 fő, az elhunytak száma 33 866 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 172 488 főre emelkedett, 6913 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 695-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 862 534 fő.

A pénteki adat egy kicsivel alacsonyabb a szerdainál és a csütörtökinél, az előző két nap ugyanis 12 ezer felett volt az új betegek száma. A szerda ráadásul rekordot jelentett a napi megbetegedéseket tekintve.

A közlemény megjegyzi, az oltási akcióhét negyedik napján újabb rekordot döntött a beadott oltások száma, csütörtökön 139 ezer oltást adtak be. Az akcióhéten összesen már 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és 63 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. Az akcióhetet, tekintettel arra, hogy sokakat mozgatott meg, a kormány meghosszabbítja.

Kapcsolódó friss hírek

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot