Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

A gázszállítás leállításával fenyegeti Európát Lukasenka

„Mi fűtjük Európát”, heccelt a fehérorosz elnök arra válaszul, hogy az EU újabb szankciókat helyezett kilátásba a lengyel határhoz szállított migránsok miatt.

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke.
Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke. Fotó: president.gov.by

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy Minszk válaszolni fog az Európai Unió bármilyen új büntetőintézkedésére vele szemben, és akár az Oroszországból az EU-ba tartó fehéroroszországi földgáztranzitot is leállíthatja – derül ki a 24.hu cikkéből.

„Mi fűtjük Európát, de azzal fenyeget bennünket, hogy lezárja a határát velünk. És mi van, ha mi pedig a gázszállítást állítjuk le? Ezért azt ajánlom a lengyel és a litván vezetőknek, valamint a többi meggondolatlan embernek, hogy gondolkodjon, mielőtt beszél”

– utalt a fehérorosz diktátor az országán át haladó Jamal-Európa gázvezetékre.

A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Lengyelország, Litvánia és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük az iraki Kurdisztánból. A helyzet hétfő óta különösen súlyossá vált, ezért Lengyelország a határt már védő rendőrök és határőrök mellé 15 ezer katonát is kivezényelt. Az Európai Unió azzal vádolja Minszket, hogy ő szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul az ellene elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

Az EU a jövő héten újabb szankciókat vezet be Fehéroroszország ellen – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte szerdán, miután Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel. A korlátozások magánszemélyekre és szervezetekre is vonatkoznak majd.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz