Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Nemzetközi kibertámadás érte a Media Markt áruházláncot

RövidenRöviden
Nemzetközi kibertámadás érte a Media Markt áruházláncot
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nemzetközi kibertámadás érte a Media Markt áruházláncot, a Media Markt anyavállalata belső és külső szakértőkkel, valamint a hatóságokkal együttműködve elemzi az esetet és méri fel a károkat, valamint egyelőre a www.mediamarkt.hu weboldalt is leállították.

A vállalat kedden azt közölte, munkatársaik nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán. A webáruház újraindításáig a Media Markt az áruházakban tudja kiszolgálni a vásárlókat.

A kibertámadás okozta technikai kihívások miatt az áruházakban elérhető szolgáltatások is érintettek, erről bővebb felvilágosítást az áruházak tudnak adni.

Az online és a fizikai áruházakban vásárolt termékek indokolt esetben történő visszavétele az áruházakban továbbra is lehetséges, azzal, hogy a vételárat a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja a cég a vásárlóinak visszafizetni. Amint a rendszerek megfelelően működnek, visszatér a normál vevőszolgálati folyamat.

A kibertámadás érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is. Emiatt a támadást megelőzően rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolni. Amint a kiszolgáló rendszerek újra működnek, minden érintett vevő elektronikus üzenetben kap tájékoztatást a várható szállítási időpontról.

Amint a szolgáltatások helyreállnak, a Media Markt Magyarország azonnal tájékoztatja a nyilvánosságot, vizsgálati okokból jelenleg nem tudnak további tájékoztatást adni – közölték.

Ez is érdekelhet

Rászáll a kormány a Tescóra a Media Markt-fúzió miatt

Újabb multi intett be a rabszolgatörvénynek

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk