Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Deutsch Tamás: az oroszoknak hála nálunk jobb a helyzet, mint Nyugat- és Dél-Európában

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én.
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Magyarország biztonságban van, mert Nyugat- és Dél-Európával szemben semmilyen körülmények között nem fenyegetik energiakimaradások – mesélte a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című propagandaműsorában.

Deutsch Tamás már most úgy tudja, hogy a helyzet Nyugat- és Dél-Európában súlyos: „kézzelfogható valóság, hogy blackout, azaz hosszabb ideig a polgárok által elszenvedni kénytelen áram-, illetve energiakimaradás lehet a téli hónapokban” – jövendölte.

Ausztriában a hadsereg már óriásplakátokon, illetve online hirdetésekben készíti fel a polgárokat arra, lehet, hogy az energiaválság miatt hosszabb, egyhetes, vagy akár tíznapos energiakimaradás lesz – fejtette ki a kormánypárti politikus. Szerinte Németországban is hasonló a helyzet, ott a katasztrófavédelem olyan tájékoztató filmet készített, amely arról szól, hogy az idősebb, egyedül élő polgárok hogyan tudnak védekezni több napig tartó energiakimaradás esetén.

„Ezzel szemben az Oroszországgal kötött hosszú távú, 10+5 éves gázszállítási megállapodásnak köszönhetően Magyarország energiatartalékai biztonságot teremtenek a polgároknak, családoknak és a gazdasági élet szereplőinek”

– jelentette a fideszes EP-képviselő.

Deutsch Tamás a műsorban Márki-Zay Péterről szólva elmondta:

a gyenge ember és politikus magatartása, ha az erejének a hiányát sértegetésekkel akarja pótolni!

Úgy tudja, a magyar baloldal „kívülről, Brüsszelből, csak úgy kap segítséget, ha mindenben felmondják a brüsszeli leckét, ha a magyar nemzeti érdekekkel szemben a brüsszeli érdekeket képviselik”. „Márki-Zay Péter mindig is ezt tette, most is ezt teszi és a jövőben is ezt akarja tenni” – jelentette ki.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten