Deutsch: a baloldal esélytelen a jövő évi országgyűlési választáson

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én.
A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A baloldal esélytelen a jövő évi országgyűlési választáson – jövendölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Somogy megyei Kötcsén még szombaton, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak.

A Dobozy kúria előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón Deutsch bizakodóan nyilatkozott a jövő évi választásról:

„Mi esélyesek vagyunk, de soha semmilyen nagy esély nem válik valóra magától, sokat kell dolgozni érte. Erre kész az egész polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor.”

Arra a kérdésre, hogy elérhető-e a kétharmad, úgy felelt: nem lehetetlen, de „ha valaki világcsúcs nélkül lesz olimpiai bajnok, akkor nem vagyunk szomorúak”. A győzelem a fontos, ha ez újabb kétharmaddal sikerül, az hab a tortán – fogalmazott.

Azt is mondta, kizártnak tartja az ellenzék kétharmados győzelmét.

„Nem lesz jóval nagyobb különbség az ellenzék és a kormánypártok között, mint egy paraszthajszál, és nem ők lesznek az elsők, ebben egészen biztos vagyok”

– tette hozzá.

Kapcsolódó hírek