Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Szétlopták a teniszszövetséget, most 710 milliót tarhál a kormánytól az új vezetés

Azután, hogy idén már kaptak egyszer 3,9 milliárd forintot adósságrendezésre.

RövidenRöviden
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én.
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ismét a kormánytól kunyerál támogatást a Magyar Tenisz Szövetség, miután ezúttal egy áfa-önellenőrzés nyomán több mint 710 millió forint befizetendő összeget állapítottak meg a könyvvizsgálók, ám a szervezetnek erre „nincs fedezete”.

Az MTSZ honlapja szerint az elnökség 2016 és 2020 közötti évekre vonatkozóan rendelte el az áfa-önellenőrzést, mert „alapos gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy a szövetség korábbi vezetése nem megfelelően számolta el és fizette be az áfát”.

Júliusban a szövetség csaknem egymilliárdos keresetet nyújtott be múltbéli visszás ügyek miatt. Kiemelt ügynek számított az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött több milliárd forintos megállapodások vizsgálata.

A Lázár János fennhatósága alá került MTSZ egyébként a pénzügyi konszolidáció jegyében júliusig

már kapott egyszer 3,9 milliárd forintot a felhalmozott adósságok rendezésére.

Márciusban az MTSZ több mint 250 millió forintos keresetet indított korábbi főtitkára, Richter Attila ellen, mivel a korábbi tisztségviselő 2020 januárjában pénzügyi fedezet, elnökségi jóváhagyás és szerződött helyszín hiányában írt alá egy három évre szóló bérleti szerződést az EBX-IMG, LLC (IMG) gazdasági társasággal a budapesti WTA-tornával kapcsolatban.

Szeptemberben a szövetség volt sportigazgatója és főtitkára, Juhász Gábor ellen is kártérítési pert kezdeményeztek, mivel a korábbi tisztségviselő elnökségi jóváhagyás nélkül tartozáselismerő nyilatkozatot tett az A-Z cégcsoport javára akkor, amikor az MTSZ súlyos anyagi gondjai már nyilvánvalóak voltak.

Ez is érdekelhet

Botrány a budapesti tenisztornán: Tóth Amarissa sportszerűtlenül viselkedett, majd meg is alázta ellenfelét

Fucsovics Márton az őt legyőző fiatal teniszezőről: „Sikoltozik, mint egy kurva”

Csalhattak a Covid-tesztekkel a magyar teniszezők, vizsgálódik a szövetség

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett