Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Botrány a budapesti tenisztornán: Tóth Amarissa sportszerűtlenül viselkedett, majd meg is alázta ellenfelét

Csang Suaj sírva fakadt Tóth Amarissa sportszerűtlensége miatt.
Csang Suaj sírva fakadt Tóth Amarissa sportszerűtlensége miatt.

Komoly visszhangot keltett a világsajtóban az anyai ágon thai származású Tóth Amarissa magyar teniszező viselkedése, aki a Budapesten zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán sportszerűtlenül, egyesek szerint „gusztustalanul” viselkedett egy vitatott pont után.

Az MTI tudósítása szerint a keddi meccsen ellenfele, Csang Suaj egy kereszt tenyerese után a vonalbíró outot ítélt, majd a székbíró is megerősítette ezt, Csang azonban továbbra is hevesen reklamált, mert meggyőződése szerint a labda a vonalon pattant. A pályára kérette a torna supervisorát (versenyigazgatóját) is, aki azonban közölte: nem az ő feladata megítélni, hogy a labda kint volt-e vagy sem.

Ekkor a következő labdamentet követően Tóth Amarissa a nyomhoz sétált és a lábával eltüntette, ezt azonban ellenfele zokon vette.

A hazai játékos megnyerte az ominózus játékot – elvette Csang adogatását –, amellyel 6:5-re vezetett az első játszmában, riválisa azonban – akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek – nem vállalta a folytatást.

Az sem volt túl sportszerű, hogy a kézfogás után Tóth égnek emelt kezekkel ünnepelte élete első, WTA-főtáblán elért továbbjutását, ami egy feladással kiharcolt siker esetében nem a legsportszerűbb megnyilvánulás, ráadásul a közönség is kifütyülte a kínait és hangosan ünnepelte a magyart – írta az eset kapcsán a Nemzeti Sport.

Tóth szerint ellenfele „magát készítette ki”

„Úgy gondolom, hogy ő magát készítette ki. Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, hogy miért nem fogadta el, de hát magának kereste a bajt”

– nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Tóth Amarissa.

Siklós Erik, a torna kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, a versenynek semmi köze a történtekhez, a versenyigazgatónak nincs semmilyen jogosítványa, beleszólása ebben helyzetben.

„Ezer ilyen eset történik a világon. Ebben a helyzetben a székbíró a főszereplő, aki megítélte a pontot”

– mondta, hozzátéve: amikor Tóth Amarissa eltaposta a labda nyomát, a kínai csapatból többen bekiabáltak neki, tiszteletlennek nevezték, Csang Suaj pedig egy nézővel is összeveszett. Siklós Erik megjegyezte: miután a kínai teniszező elvesztette a játékot, már a pályáról lejövet szólt az edzőjének, hogy nem folytatja.

A világsajtó az esetről másképp vélekedik, a vezető orgánumok rendre sportszerűtlennek, gusztustalannak nevezik a magyar lány tettét, tovább öregbítve ezzel hazánk eleve kétes hírnevét.

Kapcsolódó friss hírek