Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Belföld

Kitiltotta Orbán Viktort a helyi lapból egy polgármester, eszeveszett jajveszékelést csapott a Fidesz

Csalhattak a Covid-tesztekkel a magyar teniszezők, vizsgálódik a szövetség

Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án.
Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Belső vizsgálatot indított koronavírus-tesztekkel való esetleges visszaélésekkel kapcsolatban a Magyar Tenisz Szövetség. Csütörtöki közleményükben azt írták, hogy az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott:

alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

„Az elnökség határozatban utasította az ellenőrző bizottságot, hogy vizsgálja meg, a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek (2021-es évi) Covid-tesztelése során valóban történhetett-e bármilyen visszaélés, okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja” – fogalmaztak a huntennis.hu-n is olvasható közleményben.

Hozzáteszik, az elnökség felhívta a főtitkárt, hogy haladéktalanul folytassa le a szükséges fegyelmi eljárásokat, az elnököt pedig arra kérte, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegye meg a szükséges büntető feljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

Mint írták, a szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!