Belföld

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben Magyar Péter tüntetését

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Márki-Zay: beszéljetek a Fideszre szavazó emberekkel

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezést az ellenzéki összefogás Budapesten, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. Ezen jóval kevesebben voltak, mint az ország minden sarkából buszokkal szállított Békemeneten és Orbán Viktor kampánybeszédén.

Az ellenzéki rendezvényén beszédet mondott az összes bukott előválasztási miniszterelnök-jelölt, és természetesen a győztes, Márki-Zay Péter is. Orbán Viktor kihívója többek között arról beszélt, hogy a magyarok megunták a szellemi bezárkózást, az elszegényedést, az egzisztencia ellehetetlenítését, a kontraszelekciót, az orosz befolyás erősödését.

„A soha meg nem térülő ostoba látványberuházásokat, valamint a koncepciós pereket, az agitációt, a sikerpropagandát, a gyűlöletkampányokat, hogy mindig egy kiválasztott csoportot kellett utálni”

– sorolta Márki-Zay az Orbán-kormány bűneit.

Október 23-i nagygyűlés

Október 23-i nagygyűlésEGYSÉGBEN A SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT! – CSATLAKOZZON A SZABADSÁG HŐSEIHEZ!Az 1956-os forradalom 65. évfordulóján az ellenzéki összefogás vezetői közös kiállással mutatják meg: együtt újra megteremtjük a szabad Magyarországot.Csatlakozzon a szabadság hőseihez, kövesse az élő közvetítést! #szabad

Posted by Márki-Zay Péter on Saturday, October 23, 2021

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a mai nap üzenete a teljes összefogás, idősek és fiatalok, férfiak és nők, párttagok és civilek között:

„ha együtt harcolunk a közös ellenség ellen, akkor győzni fogunk”

– tüzelte híveit az ellenzéki politikus.

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter Arról is beszélt, hogy „ne azt nézzük, kik állnak mellettünk, hanem kik állnak velünk szemben”, majd Orbán Viktor elhíresült mondatát idézte: „Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok”.

Azt ígérte, ha kormányra kerül, „Magyarország szeretetország lesz”, ahol bőrszín, származás nem határozhatja meg, ki mire viszi az életben. Még a fideszesek is felvállalhatják majd a melegségüket, hiszen abban semmi szégyellnivaló nincs – mondta Márki-Zay. Majd figyelmeztetett, hogy Orbánék lejárató kampányokkal próbálkoznak majd, ezek főleg gyurcsányozásra, adóemeléssel való riogatásra és migránsozásra fognak épülni.

Beszéljetek a fideszesekkel

Márki-Zay teljes összefogásra buzdította az ellenzékieket, rengeteg aktivistára számít majd a kampányban, amelyben kiemelt szerepet szán a fiataloknak.

„A ti feladatotok, hogy beszéljetek a Fideszre szavazó emberekkel, a ti feladatotok, hogy eljuttassátok az igazságot hozzájuk, és ehhez minden eszközt meg fogunk adni. Legyetek a mi médiánk”

– üzente az ifjabb generációknak Márki-Zay Péter.

Ez is érdekelhet

Orbán október 23-ai beszéde: most nem a tankok gurulnak be keletről, hanem a dollárok nyugatról

Orbán Viktor idén sem mond beszédet Budapesten október 23-án

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt