Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Orbán harci riadót fújt: „készülődik már Gyuri bácsi is”

A kormányfő „ünnepi beszéde” alapján az egész világ ellenünk szervezkedik.

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án.
Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csak egy baloldal van, akárhányféleképpen is maszkírozzák magukat – magyarázta Orbán Viktor az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján mondott „ünnepi beszédében”, Budapesten.

A miniszterelnök Máté evangéliumából idézett: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok! Gyümölcseikről ismeritek meg őket. A jó fa jó gyümölcsöket, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöket terem.” Meglátása szerint a baloldal fáján csak baloldali politika nőhet, és csak egy baloldal van, akárhányféleképpen is maszkírozzák magukat.

Hazugságokkal kezdik, erőszakkal folytatják, és csődöt hagynak hátra – tette hozzá. Akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, ma újra színpadra készülnek – mondta Orbán Viktor, hozzátéve:

„és valahol a nagy víz túlsó partján készülődik már Gyuri bácsi is”

– utalt kedvenc összeesküvés-elméleteinek főszereplőjére, Soros Györgyre.

Mindennap harcolni kell

A magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni, az igazság pedig a szabadságharcosok oldalán áll – magyarázta a jövő évi választásra utalva.

A kormányfő szerint október 23-a emlékeztet minket, ne feledkezzünk meg a saját személyes felelősségünkről. „1100 év beleégette a DNS-ünkbe”, hogy itt, a Kárpát-medencében a szabadságért mindennap harcolnunk kell, újra meg újra – fogalmazott. Hozzátette: a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk.

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án.

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Azt is hangoztatta, hogy egységben az erő, „mi azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk”. A családban, a nemzetben, „mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban” – fűzte hozzá.

Pislákol a baloldal

Orbán az ünnepségen arról is beszélt: ne tévesszen meg senkit a hazai baloldal „éppen csak pislákoló ítélőképessége és látványos szerencsétlenkedése”, mert ami számít, az a mögöttük álló nemzetközi szereplők ereje!

„Ami az igazi kihívás, sőt fenyegetés, az a nemzetközi hátország, pénz, média és a hálózat, amely mögöttük áll”

– cinikuskodott korlátlan propaganda-hálózatával a háta mögött Orbán Viktor, aki szerint ez olyan súlyos erő, amit csak több millió magyar együtt győzhet le és együtt szoríthat ki az országból.

A miniszterelnök azt kérte az ünneplő emberektől: nézzenek a mellettük állóra, mert akkor láthatják, hogy rá számíthatnak. „Ő mindent meg fog tenni, hogy akár a legvastagabb falon is átmenjünk. Ez a mi erőnk, ez a mi hátországunk, és nincs annyi dollár vagy annyi euró a világon, ami ezt elvehetné tőlünk” – fogalmazott.

„Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk. A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor.

Kapcsolódó friss hírek