Időjárás

Ezt az időjárást már nem hiszed el – mutatjuk a hétvége friss előrejelzését

Baleset

Meghalt egy biciklis, miután autóval ütközött Szarvason

Belföld

Nagy baleset az M3-ason Gödöllőnél, 10-12 kilométeres a torlódás

Molinót függesztettek ki a Madách téren a Békemenet heccelésére

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j).
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j). Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Több tízezer Fidesz-szimpatizánst csődítettek össze Budapesten az október 23-i Békemenetre, amely a szervezők szerint az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédését, de inkbb a magyar ellenzék gyalázását tűzte ki zászlajára.

A 24.hu tudósítása szerint a Madách téren, az egyik lakóház első emeletére valaki kifüggesztett egy „Orbán egy geci” molinót, amelyre a tömeg hasonló stílusban reagált:

– Kis buzi, Orbán egy géniusz!
– Normális vagy? Gyere le, te gyökér!
– Szopjad Gyurcsányt, te köcsög!

A Békemenet elején egyébként a kifeszített molinó mögött sorakozott fel – mások mellett – Csizmadia László CÖF-szervező, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője, Széles Gábor nagyvállalkozó, Bayer Zsolt és Stefka István újságírók, valamint a szórakoztatóiparból ismert Fásy Ádám muzsikus.

A menetben nemcsak magyarok, hanem a CÖF-CÖKA olasz és lengyel partnerszervezeteinek tagjai is feltűntek. Sokan nemzeti színű és székely zászlókat lobogtattak, népviseletbe öltözött erdélyi férfiak és nők is vonultak. Ők olyan táblákat tartottak a kezükben, amelyekre erdélyi települések nevei voltak írva, mint például Székelyabod, Hármasfalu, Makfalva.

A tömegben a településneveket tartalmazó táblák mellett sokan egyen-nyomtatott „Stop Gyurcsány!” feliratú, és „Soha többé!” feliratú, központilag kiosztott transzparenseket tartottak a magasba. A résztvevők többször elénekelték a Székely himnuszt.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor elutazott

Gyurcsány kiosztotta az „orosz hatalommal parolázó” kormányt és utcára szólította az embereket

Hatalmas gyomrot eresztett Orbán Viktor a zalaegerszegieknek – fotó

Bayer Zsolt Békemenetet hirdetett az általa „demens vénembernek” nevezett Ferenc pápa tiszteletére

Magyar színekben pompázott a Niagara-vízesés

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára