Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Véget ért az előválasztás, így látják az elemzők Dobrev és Márki-Zay győzelmi esélyeit

Véget ért az előválasztás, így látják az elemzők Dobrev és Márki-Zay győzelmi esélyeit
Fotó: Facebook/Előválasztás - Élni hívlak

Szombat este véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója is, ahol már csak két jelöltre – Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre – lehetett voksolni. A győztes lehet Orbán Viktor kihívója a 2022-es országgyűlési választáson.

Az ATV Híradója által megkérdezett szakemberek óvatosan nyilatkoztak, de

többen úgy vélik, hogy Márki-Zay Péternek kedvez a magas részvétel.

Mint korábban megírtuk, péntek estig már több mint 500 ezren szavaztak; Márki-Zay a pénteki, miskolci fórumán arról beszélt, szerinte neki 600 ezres szavazatszámnál van esélye a győzelemre.

Horn Gábor, a Republikon Intézet kuratóriumi elnöke úgy látja, Márki-Zay lehet az előválasztás „erőnyerője”, mert az online voksok száma nekik kedvez, és szerinte a második körbe beszállt új voksolók sem Dobrev Klárát erősíthetik.

Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője úgy vélekedett, a magas részvétel rövid távon Márki-Zay Péternek kedvez, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy egyértelműen ő lenne az esélyes. Nagyon bizonytalannak látja a helyzetet, mert egyelőre a kutatók sem látják, hogy mi lesz a végkimenetele ennek a versenynek.

Nagy Attila Tibor szerint is Márki-Zay Péternek áll a zászló, azért, mert neki sikerült elhitetni, hogy képes legyőzni Orbán Viktort. Dobrevre pedig a 2010 előtti kormányzást ért bírálatok is visszahullottak.

„Tehát nem érdemi válasz az, hogy 2021-et írunk. Dobrev Klára nem tudott kilépni Gyurcsány Ferenc férje árnyékából és ezt Márki-Zay Péter jól kihasználta”

– elemezte a helyzetet a független szakértő.

Az előválasztás második fordulójában leadott szavazatokat vasárnap reggel kezdik összeszámolni, a szervezők szerint végeredményt késő éjjel hirdethetnek.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz