Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán: „ezért nyertünk háromszor egymás után, és ezért fogunk nyerni negyedszer is”

Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 1-jén.
Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilapnak, amelyben egyebek mellett belpolitikai kérdéseket is érintett.

Az MTI szemléje szerint Orbán arról beszélt, hogy az őszödi beszéd utáni tüntetések véres elnyomása ellen „a jogvédő szervezetek és az európai bürokraták” azért hallgattak, mert baloldaliak és egy baloldali kormány által elkövetett jogsértést mindig megbocsátanak.

Magyarországon a mostani kormány az elődjével harcol, most az a kihívás, hogy a Gyurcsány-féle kormányzás szereplőinek a visszatérését megakadályozzák – exportálta propagandáját a cseheknek a magyar miniszterelnök.

A választók nem felejtenek, „ezért is nyertünk háromszor egymás után, és ezért fogunk nyerni negyedszer is”

– mondta Orbán Viktor.

Nagyobb befolyást kell kapnia Közép-Európának

Beszélt arról is, hogy szerinte Európában a legnagyobb gazdasági növekedés a közép-európai térségben van, a Balti-államokban, a V4-eknél, Horvátországban, Szlovéniában, Bulgáriában és Romániában. Ma enélkül az EU-nak alig lenne gazdasági növekedése, stagnáló kontinens lenne. Emlékeztetett arra: korábban úgy gondolták, hogy Közép-Európában nem tudják működtetni a gazdaságot a nyugatiak nélkül, mára megfordult a helyzet, a nyugatiak nem tudják a saját gazdaságukat Közép-Európa nélkül működtetni.

A kormányfő szerint ezért nem az álmok kategóriájába tartozik az, hogy az EU jövőjét a V4 országai is sikerrel alakíthatják. „Ezt hívom új realitásnak Európában” – fogalmazott. Orbán Viktor kijelentette:

Magyarországnak az Európai Unióban kell maradnia, az ország érdeke az egységes piac.

De szeretné, hogy a közép-európai érdekeket és szempontokat a régió tényleges gazdasági teljesítményével arányosan nagyobb súllyal vegyék figyelembe, mint ahogy azt eddig tették. „Úgy érezzük, hogy a tényleges gazdasági teljesítményünkhöz és súlyunkhoz képest a mi befolyásunk az uniós döntésekre aránytalanul kicsi. Ezt meg kell változtatni” – jegyezte meg.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten