Orbán Viktor örömhírt közölt a nyugdíjasokkal, érkezik a pénzeső

Minden nyugdíjas 80 ezer forint prémiumot kap novemberben.

Orbán Viktor örömhírt közölt a nyugdíjasokkal, érkezik a pénzeső

Egységesen nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, amelyet novemberben fizetnek ki az érintetteknek – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban.

A miniszterelnök azt mondta, 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány (tehát az adófizetők, a dolgozó emberek – a szerk.) mindenkinek ki tudja fizetni egységesen a 80 ezer forintos összeget.

Mivel az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat – magyarázta a kormányfő. Megjegyezte,

„szép számmal” lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumon felül a korrekcióval együtt százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak.

A miniszterelnök fél évvel a választások előtt arról is beszélt, hogy amennyiben a következő három hónapban is sikeres lesz a gazdasági növekedés, nem kizárt, hogy 2021 elején – a koronavírus-járvány alatt visszavezetett, igaz, hetekre bontott – 13. havi nyugdíjnak nem csak a kétheti részét, hanem a teljes havi összegét megküldik már február elején.

Orbán szólt arról is, hogy február közepéig 1,9 millió kisgyerekes kapja vissza az SZJA-t.

Kapcsolódó hírek