Orbán úgy tudja, a baloldal visszacsinálná a rezsicsökkentést

Már nemcsak a Gyurcsány-, hanem a Bajnai-kormány „ismert alakjait” is meg kell állítani.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. október 1-jén. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. október 1-jén. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Amit a baloldal mond, azt jelentené, hogy Magyarországon az olcsó rezsinek vége, és a rezsicsökkentést visszacsinálnák – riogatott Orbán Viktor péntek reggel a szokásos Kossuth rádiós propagandainterjújában, bedobva a migránsozás utáni másik kedvenc örökzöld választási témáját, a „rezsicsökkentést”.

A miniszterelnök arról magyarázott, hogy a rezsi világpiaci árakhoz való igazítása azt jelentené, hogy visszacsinálnák a rezsicsökkentést, „visszamennénk oda, ahol 2010 előtt voltunk”!

A kormányfő ugyanakkor látja a miérteket is, szerinte általánosságban az a baj a magyar politikával, hogy nem a jövőről vitatkoznak, hanem arról, hogy visszajöjjön-e a múlt, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány ismert alakjai szeretnének visszatérni a magyar politika élére!

Ha visszajönnek, akkor visszajönnek a magas árak – egyszerűsítette le a világ bonyolultságát Orbán a rádióhallgatói számára.

Kapcsolódó hírek