Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Publicus: ennek az ellenzéki jelöltnek van legnagyobb esélye Orbán ellen

Publicus: ennek az ellenzéki jelöltnek van legnagyobb esélye Orbán ellen
Fotó: Facebook/Momentum Mozgalom

A Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatást a Publicus Intézet, a felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy melyik ellenzéki előválasztási miniszterelnök-jelöltet látják a megkérdezettek esélyesebbnek Orbán Viktor ellen.

Az 1198 fő megkérdezésén alapuló kutatásból az derült ki, hogy azok az ellenzéki vagy bizonytalan szavazók, akik élőben nézték a második ellenzéki vitát, Karácsony Gergelyt találták hitelesebbnek, alkalmasabbnak minden kérdésben, akik pedig csak részben látták a műsort, vagy más médiumok híradásaiból tájékozódtak, azoknál Dobrev Klára volt a befutó.

Az ellenzéki és bizonytalan szavazók 31 százaléka szerint Karácsony Gergely, 28 százalék szerint pedig Dobrev Klára a legalkalmasabb arra, hogy miniszterelnökként az országot vezesse.

Arra a kérdésre, hogy melyikük tudja legyőzni Orbán Viktort, a válaszadók 38 százaléka Karácsony Gergelyt jelölte meg, 27 százalék Dobrev Klárát, 18 százalék Márki-Zay Pétert, míg Jakab Péter 13, Fekete-Győr András pedig mindössze 2 százalékot kapott.

Fontos kérdés az is, hogy ki tudja jobban megszólítani a bizonytalanokat. A Publicus kutatása szerint erre a feladatra is Karácsonyt látják legtöbben alkalmasnak (35 százalék), de itt Márki-Zay Péter már beérte Dobrev Klárát (22-22 százalék). A jobbikos Jakab Péter 17 százalékkal áll a harmadik helyen, míg Fekete-Győr András csak a válaszadók 3 százaléka szerint képes leginkább a bizonytalanok megszólítására.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten