Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Kósa bejelentette, hogy megalakultak az első kismama-szövetkezetek

A csengeri közgazdászprofesszor szerint erre a rugalmasságra van most szüksége az iparnak.

Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án.
Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek, már négy van belőlük az országban – ezt stílusosan Kósa Lajos jelentette be, aki a dolgozó anyák nagy szakértője: testközelből figyelhette, ahogy a saját szülője 82 évesen lett dúsgazdag vállalkozóasszony.

A Fidesz országgyűlési képviselője, újabban „stratégiai tanácsadó”, de ezen hír kapcsán éppenséggel az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke az MTI-nek arról magyarázott, hogy idén július elsejével lépett hatályba a kismama-szövetkezetek alapításáról szóló jogszabály, és már meg is alakult néhány: a legelső Veszprémben, de van már kismama-szövetkezet Somogy megyében, Pest megyében és Csongrád-Csanád megyében is összesen 100-200 taggal!

Nagy öröm, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kismamák és nagyon remélem, hogy épp olyan szép karriert tud befutni ez a szövetkezeti forma, mint a nyugdíjas-szövetkezetek és a diákszövetkezetek – jegyezte meg a korábban „csengeri vagyonkezelőként” is szárnypróbálgató Fidesz-agytröszt.

Kósa azt mondta, a kismama-szövetkezet abban segíti a gyesen vagy gyeden lévő kismamákat, hogy rendkívül rugalmas formában vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra. Teljesen szabadon, rugalmasan vállalhatnak munkát a közösségben és erre a rugalmasságra az iparnak is szüksége van, hiszen vannak olyan iparágak, ahol már munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozók – magyarázta Kósa Lajos.