Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kósa Lajos 82 éves anyjának disznótenyésztő cége BMW-ket lízingel

Valamiben csak el kell vinni a tápot a telepre, nem?

Kósa Lajos 82 éves anyjának disznótenyésztő cége BMW-ket lízingel
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kettő, felső-középkategóriás hibrid BMW személyautót és BMW motort is bérel Kósa Lajos idős anyukájának sertéstenyésztéssel foglalkozó cége – írta a 24.hu.

A cikk szerint még 2015-ben „vette meg a mama” a Méker Kft. üzletrészének felét, melyet korábban egy távoli rokon birtokolt. A cégnek vélhetően nincsenek anyagi gondjai, a lap szerint ugyanis három BMW-t lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től.

A bérelt járművek közül kettő személyautó, egészen pontosan BMW 530e iPerformance, ami egy hibrid meghajtású felső-középkategóriás verda. Így néz ki (a fotó a 2017-es genfi autószalonon készült egy ilyenről):

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance Fotó: Wikipedia.org

A harmadik bérlemény egy BMW K1600-as motor, mely kísértetiesen hasonlít arra, amivel a lap szerint Kósa Lajos 2017 szeptemberében megérkezett a Fidesz velencei frakcióülésére.

Így fest egy K1600-as BMW:

BMW K1600

BMW K1600 Fotó: Wikipedia.org

A 24.hu megjegyzi, hogy a Méker Kft.

nemrég 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert,

törzstőkéje a nyár végén 3 millióról 93 millió forintra nőtt. A nyilvános cégadatbázisban fellelhető dokumentumok szerint mindez úgy történt, hogy a tulajdonosok – köztük a volt miniszter édesanyja – elengedték a korábbi befizetéseik visszafizetését, ezek mértékével nőtt az üzletrészük értéke – olvasható a cikkben.