Ellenzéki politikusokat köptek le, sátrat romboltak szét a kormány szimpatizánsai az előválasztáson

Még meg sem bukott Orbán, de a hívei már most tombolnak.

Momentumosokat köpködő idős bácsi az ellenzéki előválasztás egyik sátránál.
Momentumosokat köpködő idős bácsi az ellenzéki előválasztás egyik sátránál. Részlet az Index videójából.

Bár csak néhány óráig tartott, így sem volt botrányoktól mentes az informatikai rendszer túlterhelődése (vagy „Orbánék támadása”) miatt szombaton kezdődött ellenzéki előválasztás, fel is függesztették hétfőig.

Az Index videós riportja rögtön azzal nyit, hogy egy helyen a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást szidalmazza egy férfi, előtte pedig egy hatalmasat köp a politikus irányába. A nyál a Fekete-Győr társaságában lévő Cseh Katalint és Orosz Annát is eltalálhatta, a kurvaanyázó, köcsögöző kormánypárti provokációja végül válaszreakció nélkül maradt:

A Telex is beszámolt egy dühöngő egyedről, a feltehetően szintén nem az ellenzékkel szimpatizáló férfi miatt Pesterzsébeten fel is kellett függeszteni az előválasztást, mert a támadó asztalokat borogatott és rugdosódott a szavazóponton.

A kiérkező rendőrök végül kordonokkal zárták le a sátrat, így a Kossuth téren lévő helyszínen már délelőtt sem lehetett szavazni. A férfi pusztításáról fotó is készült:

szetvert-sator

Fotó: Facebook/Mach Péter, Párbeszéd

A Telex a rendőrségtől megtudta, az elkövetőt a helyszínen azonosították, és néhány órán belül elfogták. Garázdaság vétség elkövetése miatt ​indítottak ellene eljárást.

Kapcsolódó hírek