Kihallgatták és megbüntették a momentumost, mert átragasztotta a Fidesz plakátjait

Kihallgatták és megbüntették a momentumost, mert átragasztotta a Fidesz plakátjait
Fotó: Facebook/Momentum

Bereczki Dávid, a Momentum kaposvári képviselőjelöltje a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy plakátragasztásért feljelentették a rendőrségen, azok után, hogy a kaposvári önkormányzat már megbírságolta ugyanezért.

„Valaki feljelentett engem, amiért nem rég átragasztottuk a kaposvári buszmegállókban is látható Fideszes propagandát a saját matricáinkkal. Ma a Rendőrkapitányságon rongálással gyanúsítottak és felvették a vallomásomat. Mindezt tették úgy, hogy az Önkormányzat korábban 250 ezer forint büntetést szabott ki ránk. Természetesen fellebbeztünk”

– írta bejegyzésében az ellenzéki politikus, hozzátéve: úgy gondolja, nem követett el rongálást, mert szerinte a plakátragasztás a szabad politikai véleménynyilvánítás részét képezi.

„A rongálást, amivel vádolnak nem követtem el. A politikai tartalmú plakátok átfestése, felülragasztása, a véleménynyilvánítás jog – mint Alaptörvény által védett alapjog – törvényes. Még ha ezeket a alapvető jogokat a Fidesz nem is akarja elismerni” – írta Bereczki.

NEM TUDTOK MEGFÉLEMLÍTENI!?? Valaki feljelentett engem, amiért nem rég átragasztottuk a kaposvári buszmegállókban is…

Posted by Bereczki Dávid – Momentum on Friday, September 10, 2021

A Momentum képviselőjelöltje azt ígéri, 2022 után nem ők fognak rendőrségen, bíróságon ülni, hanem „az igazi bűnösök, a Mészárosok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok”, vagyis azok, akik „milliárdokat loptak ki a magyar emberek zsebéből”.

Kapcsolódó hírek