Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Kihallgatták és megbüntették a momentumost, mert átragasztotta a Fidesz plakátjait

Kihallgatták és megbüntették a momentumost, mert átragasztotta a Fidesz plakátjait
Fotó: Facebook/Momentum

Bereczki Dávid, a Momentum kaposvári képviselőjelöltje a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy plakátragasztásért feljelentették a rendőrségen, azok után, hogy a kaposvári önkormányzat már megbírságolta ugyanezért.

„Valaki feljelentett engem, amiért nem rég átragasztottuk a kaposvári buszmegállókban is látható Fideszes propagandát a saját matricáinkkal. Ma a Rendőrkapitányságon rongálással gyanúsítottak és felvették a vallomásomat. Mindezt tették úgy, hogy az Önkormányzat korábban 250 ezer forint büntetést szabott ki ránk. Természetesen fellebbeztünk”

– írta bejegyzésében az ellenzéki politikus, hozzátéve: úgy gondolja, nem követett el rongálást, mert szerinte a plakátragasztás a szabad politikai véleménynyilvánítás részét képezi.

„A rongálást, amivel vádolnak nem követtem el. A politikai tartalmú plakátok átfestése, felülragasztása, a véleménynyilvánítás jog – mint Alaptörvény által védett alapjog – törvényes. Még ha ezeket a alapvető jogokat a Fidesz nem is akarja elismerni” – írta Bereczki.

https://www.facebook.com/2146682968962892/posts/2727152610915922/?d=n

A Momentum képviselőjelöltje azt ígéri, 2022 után nem ők fognak rendőrségen, bíróságon ülni, hanem „az igazi bűnösök, a Mészárosok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok”, vagyis azok, akik „milliárdokat loptak ki a magyar emberek zsebéből”.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten