Facebookon keres orvosokat a kisvárdai görögkatolikus kórház

A Szent Damján Görögkatolikus Kórház Kisvárdán.
A Szent Damján Görögkatolikus Kórház Kisvárdán. Fotó: Facebook/Szent Damján Görögkatolikus Kórház

A Facebookon keres többek között sebészt, belgyógyászt, radiológust és nőgyógyászt a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház – írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A politikus megjegyzi, a hirdetések közel egy hónapja vannak fent az intézmény közösségi oldalán, és ez az a kórház, ahol hivatalosan is megszűnt több szakrendelés is, Müller Cecília pedig annyira „képben volt”, hogy az allergológiai és klinikai immunológiai szakrendelés helyettesítésére Nyíregyházát jelölte ki, ahol szintén megszűntek ezek a rendelések, így a 100 km-re lévő Debrecenig kell utaznia a kisvárdai betegeknek.

Hadházy több forrásból tájékozódva arra jutott, hogy „az egészségügy általános összeomlásának tünetéről van szó”.

A kisvárdai kórház itt a Facebookon (!) keres sebészt, belgyógyászt, radiólógust, nőgyógyászt stb(és bérszámfejtőt…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, September 7, 2021

Lantos Gabriella egészségügyi közgazdász a 444.hu-nak úgy foglalta össze a történteket:

„Ez az, amikor elkezd összeomlani az egészségügyi ellátás. A háziorvosok már tisztában vannak vele, hogy nem léteznek többé ugyanazok a betegutak, mint eddig, a kormány viszont úgy tesz, mintha lenne ellátás, pedig valójában nincs.”

A szakember szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság feladata, hogy az ilyen esetekben megtalálja a szükséges betegutakat, még akkor is, ha három megyével odébb kell küldeni a beteget.

Kapcsolódó hírek