Facebookon keres főorvost és személyzetet a tatabányai kórház sürgősségi osztálya

A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én.
A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Elképesztő hirdetésre hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő: Tatabányán már annyira kilátástalan az állami egészségügy helyzete, hogy a helyi kórház Facebook-posztban keres a sürgősségire osztályvezető főorvost, szakorvosi, valamint úgy általában szakszemélyzetet is.

A tatabányai kórház facebook posztban (!) keres a sürgősségire osztályvezető főorvost, szakorvosi és szakszemélyzetet…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, August 1, 2021

Hadházy azt írja, bőrgyógyászat már egyébként sincs, és a jelek szerint szülészet is alig.

A Szent Borbála Kórház rendszeresen tesz közzé a Facebookon álláshirdetéseket, így próbálnak szövettani asszisztenst és segédasszisztenst toborozni a patológiai osztályra, illetve adminisztrátort a betegfelvételi irodába.

Egy másik posztban az intézmény ugyanakkor azt közölte, a kórházban a szülészet zavartalanul működik, Hadházynak viszont erről is megvan a véleménye:

„Először bejelentették, hogy a szülő nőket Fehérvárra vagy Győrbe viszik, aztán gyorsan kiírták, hogy ez azért volt, mert a maradék orvosok közül az egyik táppénzen van. De »gyorsan intézkedtek« – odatették valakit a bőrgyógyászatról, vagy a maradék néhány orvost kötelezték még több ügyeletre?”

– teszi fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

Kapcsolódó hírek