Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Horror a Balatonban: „távolról hallották, amint egy nő keservesen segítségért kiabált”

Matracon sodródott egy pár, majdnem meghaltak.

Állószörfös (stand up paddle, SUP) a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon, Fonyódon 2021. július 27-én.
Állószörfös (stand up paddle, SUP) a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon, Fonyódon 2021. július 27-én. Fotó: MTI/Varga György

Egy Balatonszemesen kempingező férfi értesítette a rendőröket pénteken késő este arról, hogy fia és annak éppen születésnapját ünneplő barátnője matraccal indultak fürdőzni a Balatonba napnyugtakor, de nem tértek vissza.

A rendőrség közleménye szerint a bejelentést követően azonnal keresni kezdték az eltűnteket. Így tett Pusztai Zoltán törzszászlós is, aki Balatonszemesen, a Hullám utcai strandnál kutatott a pár után, amikor egy férfi szólt neki, hogy korábban segélykiáltást hallott a víz felől. Ekkor a körzeti megbízott az eltűntek nevét kezdte kiabálni, majd

„egy idő után nagyon távolról hallották, amint egy nő keservesen segítségért kiabált, hogy ő és a párja már nem bírják sokáig”.

A rendőrök a szolgálati gépkocsi reflektorával hiába pásztázták a Balatont az északi part irányába, senkit sem észleltek.

Időközben a parton két SUP-deszkás (egy férfi és a lánya) felajánlotta a segítségét, így a törzszászlós az egyik járőrtársával a deszkákon elindult a bajbajutottak kimentésére. A négyfős mentőcsapat végül a parttól másfél kilométerre, több méter mély víz fölött pillantotta meg a sodródó matracot, amin a nő enerváltan feküdt, míg párja utolsó erejével, kétségbeesetten próbált kapaszkodni.

A 37 éves férfit és a 41 éves nőt kimentették, és a mentők kórházba szállították.