Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Bulvár

„Kiemelkedő munkatársait” díjazta az MTVA: ezt a 8 nevet kell megjegyezni

Bukta Magyarország a Norvég Alap 77 milliárdját

Ha nem Orbán oszthatja szét a civileknek szánt pénzt is, akkor inkább nem is kell.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai”

közölte a Népszavával az oslói külügyminisztérium, így immár egyértelmű, hogy a 77 milliárdos támogatás nem csúszik, késik, hanem véglegesen elveszett.

A Népszavának múlt pénteken még azt írta a Miniszterelnökség, hogy „a magyar fél javaslatot tett új határidő kitűzésével az egyeztetések folytatására”, Ágostházy Szabolccs, a Miniszterelnökség uniós forrásokért felelős államtitkára egy interjúban pedig azt mondta, „egyedül a norvégokon múlik”, lesz-e megállapodás.

A 444.hu emlékeztet: 2020 végén született megállapodás, hogy a Norvég Alap forrásai felett egy kormánytól független szervezetnek kell diszponálnia Magyarországon. Ezen szervezet megtalálására hat hónap volt, a határidőig azonban nem született döntés. A norvég külügyminiszter akkor azt írta, mindenhol elvárás, hogy a civil támogatásokat bonyolító szerv független legyen az államtól és a kormánytól. Erre Magyarország is rábólintott, azonban míg a többi ország elfogadta az értékelést, hazánk nem fogadta el a legjobbnak ítélt pályázatot.

A 77 milliárdnak lett volna egy 4 milliárdos része, a Civil alap, melynek felhasználásába nem lehetett volna Orbánéknak beleszólni.

A norvég kormány korábban arról nyilatkozott, hogy valamilyen formában ugyanakkor mégis támogatnák majd a magyar civil szervezeteket, akiknek nagy szükségük van a forrásra.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Határozatban mondta ki Orbán, hogy Norvégia tartozik Magyarországnak

Gulyás Gergely szerint azért nincs megállapodás a norvégoktól érkező 70 milliárdról, mert Soros

Inkább lemond 69 milliárd forintról a kormány, csak ne kapjanak a civilek

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben