Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Határozatban mondta ki Orbán, hogy Norvégia tartozik Magyarországnak

Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mivel nem Orbán Viktor oszthatta szét a Norvég Alap 77 milliárdjából a civil szervezeteknek szánt 4 milliárd forintnyi támogatást, ezért a kormány inkább el sem fogadta a legjobbnak ítélt pályázatot, mert azt szerinte egy „Soros-szervezet”, az Ökotárs Alapítvány adta be.

Ine Eriksen Søreide norvég külügyminiszter a Telex kérdésére megerősítette, hogy a donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) nem tudtak megállapodni a magyar kormánnyal, és „Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014–2021-es forrásai”.

Eleinte az a hír járta, hogy Orbánék lemondtak a pénzről, de a Miniszterelnökség szerda délutáni közleményével egyértelművé tette, hogy igényt tartanak a 77 milliárdra, mert az nekünk „jár”. Sőt, be is keményítettek:

Magyarország nem fogadja el Norvégia „diktátumát”, és a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében

– írták.

A jogi lépéseket arra hivatkozva tennék meg, hogy „Norvégia megsérti az EGT-tagságból származó kötelezettségeit” azzal, hogy ragaszkodik a „Soros-szervezet” pályázatban való részvételéhez.

Péntek este aztán a Magyar Közlönyön keresztül Orbán még nagyobb csapást mért Norvégiára. Egy általa aláírt határozatban most már hivatalosan is kimondja a magyar állam, hogy

Norvégia tartozik nekünk 77 milliárd forinttal.

Megjegyzik, „a Norvég Királyság – bár élvezi az Európai Unió közös piacának előnyeit – megszegi az Európai Gazdasági Térségről megállapodásban vállalt kötelezettségeit, mert rosszhiszemű eljárása miatt neki felróhatóan mindeddig nem került sor a 2014-2021-es támogatási időszakban a Magyarországnak járó 214,6 millió euró kifizetésére”.

A kormány a határozatban rögzítette, hogy Norvégia tartozik Magyarországnak, és lépéseket is kíván tenni a pénz behajtása érdekében. Orbán ezért mozgósítja az igazságügyi minisztert, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a külgazdasági és külügyminisztert, az innovációs és technológiáért felelős minisztert, valamint a pénzügyminisztert, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten