Manfred Weber: a Pegasus-botrány már nem magyar belügy

Megüzente Orbánnak, hogy független vizsgálat jöhet a világbotrány kémkedéses ügyben.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Telex szúrta ki, hogy Manfred Weber, a korábban a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője a France24-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az Európai Parlament független vizsgálattal járna utána a Pegasus-botránynak.

Weber szerint ez már nem egy magyar belügy, mivel széles körben érinti a többi uniós országot. Úgy fogalmazott, a Pegasus-botrány már nem pártpolitikai kérdés.

Az egész Európai Unió politikájára hatással van, ezért muszáj tisztán látnunk a történtekkel kapcsolatban

– mondta Weber.

A Néppárt frakcióvezetője szerint a magyar kormánynak engedélyeznie kell egy független vizsgálatot, és reméli a magyar hatóságok is hozzájárulnak majd, hogy fény derüljön az ügyre.

Weber arról is beszélt, hogy ha egy tagállam nem tiszteli az európai értékeket, le kell állítani az uniós pénzek kifizetését.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek