Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Manfred Weber: a Pegasus-botrány már nem magyar belügy

Megüzente Orbánnak, hogy független vizsgálat jöhet a világbotrány kémkedéses ügyben.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Telex szúrta ki, hogy Manfred Weber, a korábban a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője a France24-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az Európai Parlament független vizsgálattal járna utána a Pegasus-botránynak.

Weber szerint ez már nem egy magyar belügy, mivel széles körben érinti a többi uniós országot. Úgy fogalmazott, a Pegasus-botrány már nem pártpolitikai kérdés.

Az egész Európai Unió politikájára hatással van, ezért muszáj tisztán látnunk a történtekkel kapcsolatban

– mondta Weber.

A Néppárt frakcióvezetője szerint a magyar kormánynak engedélyeznie kell egy független vizsgálatot, és reméli a magyar hatóságok is hozzájárulnak majd, hogy fény derüljön az ügyre.

Weber arról is beszélt, hogy ha egy tagállam nem tiszteli az európai értékeket, le kell állítani az uniós pénzek kifizetését.