Gulyás: újabb 14 főnél mutatták ki a delta variánst, egy főnél már a gamma (brazil) változatot is

Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én.
Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Covid-laboratóriumában újabb 15 fő esetén igazolták az újabb koronavírus-variánsok megjelenését: 14 esetben a delta, egy esetben a gamma (brazil) variánst azonosították – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Hozzátette, eddig Magyarországon összesen 23 főnél mutatták ki a delta, 2 főnél a brazil variánst.

Minden, a kormány rendelkezésére álló szakvélemény szerint a koronavírus delta variánsának terjedése sokkal gyorsabb, mint a korábbi variánsoké – hangsúlyozta Gulyás.

Szavai szerint ez ellen védettséget az oltások nyújtanak; mindenkit arra kért, aki még nem tette meg, oltassa be magát koronavírus ellen. Emlékeztetett arra is, hogy augusztus elsejétől lehetővé tették a harmadik oltás felvételét is.

Kapcsolódó hírek