Évente 300 millió forinttal támogatja a kormány a NER-hez került DVTK-t

Tavasszal is kaptak már egy 2,3 milliárd forintos kormányzati támogatást.

Évente 300 millió forinttal támogatja a kormány a NER-hez került DVTK-t
Fotó: dvtk.eu

A magyar kormány 2026-ig évente 300 millió forinttal támogatja a DVTK-t

– ezzel maga Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára dicsekedett el egy hétfői, miskolci sajtótájékoztatón. Szabó elmondta, a kormány 17 kiemelt vidéki sportegyesületet támogat ily módon.

A mostanra jellemzően fideszes csókosok közelébe került egyesületek tulajdonképpen bármire költhetik az adófizetők pénzét: utánpótlásnevelési programokra, létesítményfejlesztésre, eszközfejlesztésre, versenyeztetésre, edzőtáboroztatásra, de a szakemberek képzése és támogatása, illetve bérjellegű kiadás címszóval is ki lehet csorgatni a klubból a pénzt.

A DVTK-ról januárban derült ki, hogy a korábbi tulajdonosa eladta, és – hogy, hogy nem – ez is a NER-hez került: a sportegyesület egyik új tulajdonosa a Hódút lett, ami a Szijjártó Pétert jachtoztató dunaaszfaltos Szijj László érdekeltsége, míg a másik tulajdonosa egy Mészáros Lőrinc-közeli „orvos”.

A DVTK egyébként tavasszal már kapott egyszer 2,3 milliárd forintos kormányzati támogatást infrastrukturális és működési célra, de úgy tűnik, a világ pénze sem elég nekik.

Kapcsolódó hírek