Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Elkezdődött Berki Krisztián tárgyalása, megszólalt a buszsofőr is

Elkezdődött Berki Krisztián tárgyalása, megszólalt a buszsofőr is
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Hétfőn elkezdődött Berki Krisztián tárgyalása, akinek egy 2018-as büntetőfékezése miatt van jelenése a bíróság előtt.

A celeblény a paprikás hangulatú tárgyaláson a Blikk szerint arról beszélt, egy szlovákiai kirándulásról érkezett haza a balesetet megelőzően. A Pünkösdfürdő utcában látta, hogy a busz jobbra indexel, lehúzódik, de nem engedte, hogy megelőzze. Berki azt mondta, utólag tudta meg, hogy szabálytalanul akart előzni.

„Szerettem volna minél hamarabb túlesni az előzésen, úgy éreztem, hogy a sofőr nem szimpatizál… erőszakos, agresszív vezetési stílusa volt. Végül kielőztem, visszatértem a sávomba, akkor szólt a feleségem, hogy megérkeztünk. A feleségem a térképem, a navigációm, egy házat akartunk megnézni, oda mentünk. Láttam, hogy a lakópark kapuja zárva van, a másik oldalon pedig egy pocsolya volt, ezért a szervizútra akartam kanyarodni, a tükörben láttam, hogy a busz nem lassít, majd belém jött”

– magyarázta Berki, elmondván, korábban is előzött itt buszt, amit egyébként tábla és záróvonal is tilt.

Bevallotta, hogy vélhetően átlépte a megengedett sebességet, de azzal érvelt, hogy szerint előzés közben 20-35 százalékkal lehet gyorsabban menni az előzendő járműnél. Mikor a bíró rámutatott, hogy előzésnél sem lehet átlépni a sebességkorlátot, a Blikk tudósítása szerint az egykori focista „kényszeredetten felnevetett”.

A tárgyaláson egy közlekedési szakértőt is meghallgattak, aki szerint ha más intenzitással fékez a buszsofőr, elkerülhető lett volna az ütközés. Azt is elmondta, hogy Berki a fékezés utolsó szakaszában nem lassító fékezést hajtott végre, hanem egy „intenzívebb lassítást”.

A buszsofőr, Sz. Zsolt azt mondta, Berki Krisztián nagyobb sebességgel megelőzte őt, majd bevágott elé, és intenzíven fékezett. Úgy véli, Berki nem akart balesetet okozni, de veszélyes szituációt teremtett. Szavait Berki a tudósítás szerint látványosan méltatlankodva hallgatta.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat