Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Virológus: még ősz előtt berobbanhat Magyarországon a negyedik hullám

Azokban az országokban is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol az átoltottság magas, nálunk pedig nem magas.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Jakab Ferenc magyar virológus professzor, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője a 2020-as magyarországi COVID-19 járvány idején.
Jakab Ferenc magyar virológus professzor, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője a 2020-as magyarországi COVID-19 járvány idején. Fotó: Facebook/Jakab Ferenc

Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a járványt, mert az oltatlanok magas száma berobbanthatja a negyedik hullámot – figyelmeztetett Jakab Ferenc.

A virológus professzor a Magyar Nemzetnek adott interjújában rámutatott, azokban az országokban is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol az átoltottság relatíve magas. Ide sorolható például Izrael és az Egyesült Királyság. Jakab szerint abszolút az prognosztizálható, sőt a WHO is azt mondja, hogy Európában a delta variáns lesz az, ami a negyedik hullámot előidézi.

„Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit. Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát teszik ki az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák”

– mondta Jakab Ferenc.

Úgy véli, a negyedik hullám komolyabb lesz az elsőnél, viszont gyengébb a harmadiknál. A súlyos lefolyású és a halálos kimenetelű fertőzések esetszáma az átoltottság miatt jóval alacsonyabb lesz, ezért reménykedhetünk, hogy az oltások száma a továbbikban növekedni fog.

A virológus arról is beszélt, hogy a negyedik hullám őszre várható, és ha szerencsénk van, augusztust még megússzuk. A fiatalok lesznek jobban kitéve a fertőzésnek, ami részben azzal is magyarázható, hogy az ő populációjukban alacsonyabb az átoltottság.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Elhunyt Jakab Ferenc virológus

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter