Gulyás: várható egy negyedik hullám

Eddig a teltházas foci-Eb fontosabb volt, de most lesz „oltási akció” a 60 év felettieknek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Oltási akciót indít a kormány, amelynek keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem olttatták be magukat, mivel ez a korosztály legveszélyeztetettebb – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón, hozzátéve, két napon belül beolthatók azok, akik most kérnek vakcinát.

A miniszter arról is beszélt: a járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat. Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben.

Emlékezetes, Magyarország egyedüli helyszínként példátlan módon engedte a teltházas foci-Eb-mérkőzéseket alig néhány nappal a harmadik hullám „lecsengése” után, és Orbán Viktor már egy hónapja is azt bizonygatta, hogy legyőztük a járványt.

Kapcsolódó hírek