Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Nőt vert a büntetett előéletű volt Fidelitas-vezető, megvan az ítélet

Tikász Ferenc Orbán Viktorral.
Tikász Ferenc Orbán Viktorral. Fotó: Facebook/Tikász Ferenc

Jogerősen elítélték Tikász Ferencet, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnökét, amiért megütött egy nőt egy debreceni koncert után – számolt be a Debreciner.

Tikászt a Debrecen Járásbíróság január 21-én garázdaság bűntettében, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 600 ezer forint megfizetésére kötelezték. Ezt az ítéletet hagyta helyben július 2-án a Debreceni Törvényszék.

Az elsőfokú bíróság megállapítása szerint 2019. március 29-én a debreceni Főnix Csarnokban egy koncert után a fidelitasos a ruhatárnál hangosan szidalmazta V. Beáta sértettet, aki videózni kezdett a telefonjával. A később nyilvánosságra került felvétel tanúsága szerint a nő bűne az volt, hogy Jobbik-szimpatizáns.

Jobbik-szimpatizánst bántalmaztak Debrecenben

Jobbik-szimpatizánst bántalmaztak Debrecenben. A fiatal nő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, feljelentést tett. A tettet egy fideszes követte el.

Posted by Nemzeti Televízió on Thursday, April 11, 2019

A szidalmazás közben Tikász kiütötte V. Beáta kezéből a telefont, a nő pedig eközben a homlokán nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Úgy tudni, Tikász nem ismerte el, hogy bántalmazta a nőt, és a szidalmazásért sem kért bocsánatot. Az elsőfokú ítéletet követően ügyvédjével felmentésért fellebbezett, a vád ugyanakkor a döntés helybenhagyását kérte.

Másodfokon végül annyi változás történt, hogy enyhítő körülményeket is megállapítottak. Figyelembe vették például, hogy a vádlott részbeni beismerő vallomást tett, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosbító körülményként került jegyzőkönyvbe, hogy a vádlott büntetett előéletű (2018. május 15-én jogerősen pénzbüntetésre ítélték védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés miatt).

A bíróság azt is megállapította, hogy Tikász a történtekkor láthatóan ittas volt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz