A Fidelitas lekaszált egy méhlegelőt, mert azt hitték, gaz

Pedig még tábla is figyelmeztetett rá.

A méhlegelőt felszámoló csapat.
A méhlegelőt felszámoló csapat. Fotó: Facebook/Fidelitas

„Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok. A parlagon hagyott területeket elnevezték méhlegelőnek, amiket az emberek felháborodása ellenére nem számolnak fel. Úgy döntöttünk, hogy a magasra nőtt gaz-erdőt közösségileg lekaszáljuk!” – posztolta büszkén vasárnap este Facebook-oldalán a Fidelitas, fotókat is mutatva a nagy akcióról.

🛑 Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok.A parlagon hagyott területeket elnevezték…

Posted by Fidelitas on Sunday, June 27, 2021

A hisztérikus túlmozgást nehéz ép ésszel értelmezni, ugyanis ahogy a 444.hu rámutat, a Fidesz kiscsoportja által gazerdőnek titulált zöld terület a Vadvirágos Budapest programnak, a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert szakmai alapú koncepciójának volt az eleme.

A szakemberek azért döntöttek ilyen területek kialakítása mellett, mert az évenkénti 5-7 kaszálás mellett nincs idejük kifejlődniük a vadvirágoknak. A kijelölt foltokat (lásd méhlegelő) így eleve évente csak 1-3 alkalommal kaszálják. Kaszálták volna, amennyiben nem érkezik a Fidesz-keltető rohamcsapata, akiket a kommentelők rendesen ki is osztottak a Facebookon a barbárságért.

A vadvirágok és a kevésbé bolygatott zöldfelületek élő- és táplálkozó helyet biztosítanak a rovarvilág számára, melyek egyúttal az énekesmadarak számára jelentenek táplálékot. A magasabbra engedett gyepek több harmatot, vizet kötnek meg, ezáltal pozitívan hatnak a talajvízháztartásra, az ilyen felületek kevésbé száradnak ki aszályos időszakban.

Ezek is érdekelhetnek