Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Közel félmilliárd forintot adott a magyar kormány egy székelyföldi katolikus táborra

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j2), Gergely László műszaki ellenőr, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánia gondnoka (j), Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke (b) és Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke (b2) megtekinti a katolikus tábornak otthont adó létesítmény 50 személynek szálláshelyet biztosító főépületének építkezését a Hargita megyei Szelterszfürdőn 2021. július 2-án.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j2), Gergely László műszaki ellenőr, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánia gondnoka (j), Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke (b) és Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke (b2) megtekinti a katolikus tábornak otthont adó létesítmény 50 személynek szálláshelyet biztosító főépületének építkezését a Hargita megyei Szelterszfürdőn 2021. július 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnökség

Katolikus ifjúsági tábor létesül a Hargita megyei Szelterszfürdőn. A magyar kormány első ütemben 150 millió adóforinttal támogatta az építkezést, a katolikus ifjúsági tábor befejezésére pedig további 305 millió forintot irányzott elő.

A tábornak otthont adó létesítményt pénteken az építkezést meglátogató székelyföldi fiatalok, illetve Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára jelenlétében áldotta meg Kovács Gergely, a gyulafehérvári főegyházmegye érseke.

Az egyházi elöljáró kifejezte reményét, hogy a pálos rend megalapítója, Boldog Özséb tiszteletére emelt épület

nemsokára megtelik élettel, hitükben megerősödő, közösségükhöz ragaszkodó fiatalokkal.

Soltész Miklós köszöntőjében arra figyelmeztette az épülő ifjúsági tábor falai előtt összegyűlt fiatalokat: Nyugat-Európában a vallásszabadságot már úgy értelmezik, hogy „le kell mondani minden olyan értékről, ami a teremtett világ lényege”. II. János Pál pápát idézve az államtitkár arra bíztatta a fiatalokat: legyenek az „ellentmondás jelei”, vagyis bátran álljanak ki hitükért, értékeikért és azokért, akiket bántanak, akik nem tudnak szólni önmagukért.

„Én azt láttam, azt tapasztaltam, hogy ahol ilyen közösséget építenek, ott a nemzet is megmarad, a közösség is megmarad, ezért segít a kormány”

– mondta a magyar közmédiának Soltész Miklós.