Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Rommá törtek egy lakókocsit az M3-as autópályán

RövidenRöviden
Rommá törtek egy lakókocsit az M3-as autópályán

Sokkoló baleset történt még múlt pénteken az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó szakaszán a 72-es kilométerszelvénynél, melyről most tett közzé videót a közútkezelő.

Mint írták, egy lakókocsit vontató személyautó a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva előzött meg egy kamiont, amikor a túl nagy tempó miatt a vontatmány súlypontja megváltozott, így gyakorlatilag irányíthatatlanná vált a jármű és nagy erővel becsapódott a szalagkorlátba. Az ütközés akkora volt, hogy a jármű törmelékei még a másik pályaoldalra is átrepültek.

A sofőr szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, viszont az utasa súlyos sérüléseket szerzett. A lakókocsi mögött haladó járművek el tudták kerülni az ütközést. Rengetegen álltak meg segíteni, még a másik pályaoldalról is, amíg megérkeztek a mentők, tűzoltók és rendőrök.

A Magyar Közút megjegyzi, az autópályát figyelő kamerák felvételei alapján elmondható, hogy nem véletlenül vonatkozik 80 km/órás sebességkorlátozás az utánfutóval közlekedőkre. Túl nagy sebességnél ugyanis a vontatmány súlypontja áttevődik és irányíthatatlanná válhat a jármű.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy aki bajba jutott autóson szeretne segíteni, mindenképpen mérlegelje, hogy egy autópályán a másik oldalra való átrohanással akár saját magunkat is veszélybe sodorhatjuk.

Ez is érdekelhet

Súlyos baleset történt az M3-as autópályán, hét kilométeres a torlódás

Tömegbaleset az M3-as autópályán, tíz kilométeres a torlódás

Kigyulladt egy tehergépkocsi az M3-as autópályán

Két gyerek is megsérült az M5-ös autópályán történt balesetben

Robbanás Lágymányoson, egy ember meghalt

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia