Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Baleset

Meghalt egy biciklis, miután autóval ütközött Szarvason

Időjárás

Ezt az időjárást már nem hiszed el – mutatjuk a hétvége friss előrejelzését

Rommá törtek egy lakókocsit az M3-as autópályán

RövidenRöviden
Rommá törtek egy lakókocsit az M3-as autópályán

Sokkoló baleset történt még múlt pénteken az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó szakaszán a 72-es kilométerszelvénynél, melyről most tett közzé videót a közútkezelő.

Mint írták, egy lakókocsit vontató személyautó a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva előzött meg egy kamiont, amikor a túl nagy tempó miatt a vontatmány súlypontja megváltozott, így gyakorlatilag irányíthatatlanná vált a jármű és nagy erővel becsapódott a szalagkorlátba. Az ütközés akkora volt, hogy a jármű törmelékei még a másik pályaoldalra is átrepültek.

A sofőr szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, viszont az utasa súlyos sérüléseket szerzett. A lakókocsi mögött haladó járművek el tudták kerülni az ütközést. Rengetegen álltak meg segíteni, még a másik pályaoldalról is, amíg megérkeztek a mentők, tűzoltók és rendőrök.

A Magyar Közút megjegyzi, az autópályát figyelő kamerák felvételei alapján elmondható, hogy nem véletlenül vonatkozik 80 km/órás sebességkorlátozás az utánfutóval közlekedőkre. Túl nagy sebességnél ugyanis a vontatmány súlypontja áttevődik és irányíthatatlanná válhat a jármű.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy aki bajba jutott autóson szeretne segíteni, mindenképpen mérlegelje, hogy egy autópályán a másik oldalra való átrohanással akár saját magunkat is veszélybe sodorhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Halálos baleset történt az M9-es úton

Nagy baleset az M3-ason Gödöllőnél, 10-12 kilométeres a torlódás

Baleset miatt lezárták az M3-as autópályát Polgárnál Debrecen felé

Kigyulladt egy távolsági autóbusz az M3-ason

Halálos baleset történt az M3-ason Szihalomnál

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában