Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Orbán tájékoztatott, hogy a magyarok barátként és „keresztény testvérként” tekintenek a szlovénekre

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó (k) a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen Ljubljanában 2021. június 25-én. Balra Andrej Plenkovic horvát kormányfő.
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó (k) a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen Ljubljanában 2021. június 25-én. Balra Andrej Plenkovic horvát kormányfő. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyarok barátként és keresztény testvérként tekintenek a szlovénekre, és örülnek annak, hogy szomszédok lehetnek – tolmácsolta „a magyarok” egyöntetű álláspontját Orbán Viktor péntek este Ljubljanában, a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen.

Isten áldja Szlovéniát! // God bless Slovenia! 🇭🇺🇸🇮

Posted by Orbán Viktor on Friday, June 25, 2021

A szerda délelőtt még harcos meleg-aktivista, majd aznap este már konzervatív családvédelmező Orbán arról is magyarázott:

„ha a magyarok Szlovéniába jönnek, egy gyönyörű országot látunk. Amikor a szlovén történelemkönyvet kinyitjuk, egy évezredes nép sorsát olvassuk”.

„Önök harminc éve hatalmas lélekjelenléttel és bátorsággal, szinte fegyvertelenül kivívták a függetlenségüket és szabadságukat. Az egész világ megértette, hogy Szlovénia a bátrak hazája, aki visszaköveteli a saját országát” – hízelgett a szokásos nacionalista lózungjaival Orbán ezúttal Szlovéniának.