Orbán Viktor olasz szélsőjobbossal tárgyalt, miközben a csapata mindjárt Münchenben labdázik

Délelőtt még a homoszexuálisok védelmezője volt, estére már ismét a hagyományos családmodellt éltette.

Orbán Viktor olasz szélsőjobbossal tárgyalt, miközben a csapata mindjárt Münchenben labdázik
Fotó: Instagram/orbanviktor

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Novák Katalin, családokért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke Giorgia Melonival, a szélsőjobboldali Olaszország Fivérei (Fratelli d’Italia) elnökével tárgyaltak szerda este Brüsszelben.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnökének tájékoztatása szerint a megbeszélésen Orbán Viktor és Giorgia Meloni „az európai politikai és pártélet változásairól cseréltek eszmét”, és „kifejezték elkötelezettségüket” az európai jobboldal egyesítése valamint az Európa jövőjéről szóló vitában való aktív részvétel mellett.

Találkozó Giorgia Melonival. Család és nemzet: ez Európa jövője // Meeting with Giorgia Meloni. Families and nations: this is the future of Europe 🇭🇺🇮🇹

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, June 23, 2021

Mint mondták, a jobboldali pártoknak hangsúlyosan kell képviselniük sok millió európai polgár érdekeit, akik hitet tesznek a hagyományos családmodell, az erős nemzeteken alapuló erős Európa valamint közös kulturális és vallási gyökereink mellett!

Mire Brüsszelbe ért, újra „hagyományos” lett

Orbán délelőtt a német sajtónak még nem a hagyományos családmodellt éltette, hanem nekik azt bizonygatta, hogy Magyarországon az állam „aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait”, és azt is állította, hogy Budapesten a szivárványszín „magától értetődően hozzátartozik az utcaképhez”.

Kapcsolódó hírek