Belföld

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

„Tüzetesen megvizsgálja” az Európai Bizottság a magyar pedofilellenes törvényt

A szóvivő szerint a bizottságnak világos az álláspontja, az EU célja, hogy Európában mindenki úgy éljen, ahogy akar.

A pedofilellenes törvénycsomag ellen tartott demonstráció résztvevői a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án. Az előző napon elfogadott pedofilellenes törvénycsomag az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.
A pedofilellenes törvénycsomag ellen tartott demonstráció résztvevői a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án. Az előző napon elfogadott pedofilellenes törvénycsomag az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Európai Bizottság tüzetesen meg fogja vizsgálni a magyar törvényhozás által kedden elfogadottpedofilellenes törvényt – jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a jogszabállyal kapcsolatos újságírói megkeresésekre válaszolva a testület szerdai sajtótájékoztatójan.

A szóvivő hangsúlyozta: „a bizottság lépéseket csakis saját hatáskörében tud tenni, először meg kell vizsgálnunk, hogy a magyar törvény milyen pontokon ütközik az uniós joggal, mielőtt következtetéseket vonnánk le. Máskülönben tetteink nem volnának hitelesek.”

Wigand aláhúzta továbbá, hogy a bizottságnak világos az álláspontja a diszkriminációval kapcsolatban, az EU célja, hogy Európában mindenki úgy éljen, ahogy akar.

A testület továbbá elkötelezett a LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) közösségek védelme érdekében. A tagállamoknak a gyermekvédelem érdekében olyan szabályozást kell létrehozniuk, amely egyensúlyban van az olyan alapvető jogokkal, mint az egyenlőség és a szólásszabadság.

Wigand arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a magyar jogszabály aktiválhatja- e a jogállamisági kondicionalitási mechanizmust, kijelentette: a feltételrendszer az EU költségvetését és pénzügyi érdekét védi a jogállami kötelezettségszegésekkel szemben, abban az esetben, amikor ezek az uniós források kezelését is érintik.

„A magyar törvény és a jogállamisági mechanizmus alkalmazása között jelen esetben nem látok közvetlen kapcsolatot – tette hozzá.

Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos egy keddi nyilatkozatban kijelentette, hogy Brüsszel kész hasonló intézkedéseket foganatosítani a törvénnyel kapcsolatban, mint amelyeket a magukat „LMBT-mentesnek” nyilvánító lengyel régiókkal szemben alkalmaztak. A bizottság tavaly elutasította a testvérváros-program finanszírozását hat olyan lengyel település számára, amelyek betiltották azonosnemű párok jogaiért folyó kampányokat.

Ez is érdekelhet: Padon ülő nőt és gyerekeit gázolta el egy autós Budapesten

Kapcsolódó hírek

Orbán újabb elképesztő sületlenséggel hergel a rádiójában

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Kiállt a melegek gyerekvállalása mellett egy megafonos, majd eltűnt a cikke

Tovább késnek az uniós pénzek, mert az Orbán-kormány még mindig nem tudta igazolni, hogy Magyarország jogállam

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Most érkezett: eljárást indít Orbánék ellen az Európai Bizottság

Reagált az Európai Bizottság Orbánék újabb nemzeti konzultációjára

Kibaszták L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, miután „szabotálta a gyermekvédelmi törvényt”

Ettől falnak megy Orbán: az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Ukrajnával és Moldovával

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!