Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Büdösödik a sztori: a kecskeméti „terrorista” védője szerint nem igaz, hogy robbanószerkezetet találtak volna a férfi lakhelyén

Büdösödik a sztori: a kecskeméti „terrorista” védője szerint nem igaz, hogy robbanószerkezetet találtak volna a férfi lakhelyén
Részlet a TEK videójából.

Tegnapi hír volt a harmadik hullám lecsengését követő és a migránsok visszatérését váró unalomban, hogy a TEK elfogott egy 21 éves magyar iszlamistát, aki állítólag a foci-Eb-n akart robbantani.

A Telex most azt írja, a fiatalember védője nekik arról beszélt, hogy „amit a TEK állít, nem felel meg a valóságnak”.

„Nem igaz, hogy robbanószerkezetet, vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatáskor, ez kezdeti szakaszban maradt meg”

– mondta a lapnak Jován László védő.

Több olyan elektronikai eszközt viszont lefoglaltak a család házában, amelyen megtalálhatók a férfi angol nyelvű üzenetváltásai. „Ezeknek a tartalmát nem vitatta, de a bűncselekményt nem ismeri el” – tette hozzá Jován.

A Telex érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség később az ügy kapcsán azt írta, hogy a kutatás során elektronikus adathordozókat foglaltak le, „az azon található kommunikációk tartalma a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját egyértelműen alátámasztotta. A kutatás során robbanóanyag nem került lefoglalásra. A gyanúsított a kihallgatásán részletes vallomást tett, amelyben az előkészületi cselekményre vonatkozó kommunikációk tartalmát nem vitatta, a végrehajtásra vonatkozó tényleges szándékot azonban tagadta, tehát nem tett beismerő vallomást.”

A Telex arra is kitér, hogy a kormánypárti sajtó szerint a férfi az egyik budapesti Eb-meccsen robbantott volna. A TEK ugyanakkor a lapnak csütörtökön ezekre az értesülésekre úgy reagált, hogy

„a TEK főigazgatója nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint a magát iszlamistának valló férfi a labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban akart robbantani”.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz