Büdösödik a sztori: a kecskeméti „terrorista” védője szerint nem igaz, hogy robbanószerkezetet találtak volna a férfi lakhelyén

Büdösödik a sztori: a kecskeméti „terrorista” védője szerint nem igaz, hogy robbanószerkezetet találtak volna a férfi lakhelyén
Részlet a TEK videójából.

Tegnapi hír volt a harmadik hullám lecsengését követő és a migránsok visszatérését váró unalomban, hogy a TEK elfogott egy 21 éves magyar iszlamistát, aki állítólag a foci-Eb-n akart robbantani.

A Telex most azt írja, a fiatalember védője nekik arról beszélt, hogy „amit a TEK állít, nem felel meg a valóságnak”.

„Nem igaz, hogy robbanószerkezetet, vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatáskor, ez kezdeti szakaszban maradt meg”

– mondta a lapnak Jován László védő.

Több olyan elektronikai eszközt viszont lefoglaltak a család házában, amelyen megtalálhatók a férfi angol nyelvű üzenetváltásai. „Ezeknek a tartalmát nem vitatta, de a bűncselekményt nem ismeri el” – tette hozzá Jován.

A Telex érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség később az ügy kapcsán azt írta, hogy a kutatás során elektronikus adathordozókat foglaltak le, „az azon található kommunikációk tartalma a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját egyértelműen alátámasztotta. A kutatás során robbanóanyag nem került lefoglalásra. A gyanúsított a kihallgatásán részletes vallomást tett, amelyben az előkészületi cselekményre vonatkozó kommunikációk tartalmát nem vitatta, a végrehajtásra vonatkozó tényleges szándékot azonban tagadta, tehát nem tett beismerő vallomást.”

A Telex arra is kitér, hogy a kormánypárti sajtó szerint a férfi az egyik budapesti Eb-meccsen robbantott volna. A TEK ugyanakkor a lapnak csütörtökön ezekre az értesülésekre úgy reagált, hogy

„a TEK főigazgatója nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint a magát iszlamistának valló férfi a labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban akart robbantani”.

Kapcsolódó hírek