21 éves magyar terroristát fogott a TEK, állítólag a foci-Eb-n akart robbantani

Többféle terrortámadást tervezett Magyarországon egy iszlamista magyar fiatal.

21 éves magyar terroristát fogott a TEK, állítólag a foci-Eb-n akart robbantani
Részlet a TEK videójából.

Elfogott a Terrorelhárítási Központ egy magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfit, aki többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon – legalábbis ezt állította a TEK főigazgatója szerdán, sajtótájékoztatóján.

Hajdu János elmondta, hogy kedden fogták el a férfit.

A főigazgató arról beszélt, az illetékes igazgatóságuk „hetek óta felderítést folytatott” az ügyben, miután az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalakon – amelyekre szigorú belépési rend alapján lehet csak belépni – egy magyar fiatalember is részt vett a beszélgetésekben.

A párbeszéd tartalma ellenséges ideológiát, „kimondottan dzsihadista propagandát valló” emberekkel terrortámadásra való felkészülésről, azokra vonatkozó eszközökről, anyagokról, módszerről szólt – közölte az altábornagy.

A Magyar Nemzet nevű kormánypárti üzenőfüzet azt is tudni véli, hogy a férfi több magyarországi helyszínen is robbantani akart, elsőként a labdarúgó-Eb budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban, „ahol 70 ezer ember életét veszélyeztethette volna”.

A Kisalföld azt írja, a 21 éves férfit Budapesten fogták el, de szüleinek kecskeméti házában is tartott házkutatást a Terrorelhárítási Központ (ez látható a fenti videón). A férfi édesapja állítólag „jól ismert helyi ügyvéd”.

Kapcsolódó hírek